Coaching with horses in Peins

Coaching with horses.Dit kan ook voor u uitkomst bieden!!!

Over Coaching with horses

Coaching with horses valt onder de rubriek coaching in Leeuwarden.

Magda Damstra is de drijvende kracht achter Coaching with Horses!! Begin 2016 ben ik met paarden gaan spiegelen. Inmiddels ben ik gediplomeerd NLP paardencoach. Aansluitend heb ik de NLP Practitioner opleiding gevolgd en afgerond.

Paarden zijn, zolang ik er mag zijn, een onderdeel van mijn leven geweest en nog steeds heb ik het voorrecht om een aantal paarden in mijn bezit te hebben. Ik weet als geen ander wat de ‘kracht van paarden’ is. Ik kende de kracht van het paard. Met deze kracht bedoel ik niet alleen de fysieke kracht, maar juist de kracht van hun aanwezigheid. Ze gaven me rust, lieten mij bijzondere dingen zien. Gaven me troost, enkel om er voor me te zijn.

Spiegelen met paarden:

Paarden zijn kuddedieren en van oorsprong vlucht- en prooidieren. Zij zijn dus in de natuur degenen die opgegeten worden. Daardoor zijn ze goed uitgerust met lange benen en kunnen ze over een hele lange afstand in een goed tempo vluchten.Wanneer een paard zich veilig bij je voelt, zal hij besluiten om zich bij je aan te sluiten in zijn energie. Dus ben jij bijvoorbeeld hoog in de energie, dan wordt het paard daar zelf ook vaak drukker van. Dit geeft mij als buitenstaander inzicht hoe het met jou gaat. Wij mensen hebben namelijk heel erg geleerd om ‘ja hoor, het gaat goed met me’ te zeggen. Wij geven sociaal wenselijke antwoorden, maar weten soms zelf niet eens meer hoe het van binnen gaat. Soms zegt iemand bijvoorbeeld dat hij of zij rustig is, maar dan zie ik vervolgens dat het paard heel hoog in zijn energie is: zijn hals staat dan hoog en hij is druk in zijn bewegingen. Dit kan komen door prikkels uit de omgeving of door hoe de persoon naast hem zich voelt.

Het spiegelen van gedrag en emoties gaat automatisch. Het paard gaat direct mee in jou energie, omdat je samen een kudde vormt. Dit komt omdat we de paarden weg hebben gehaald uit hun kudde en het paard zich vervolgens bij ons aansluit bij gebrek aan andere paarden. Het paard gaat vervolgens mee in jouw energie dat zowel hoog of laag kan zijn.

Wij hebben in onze Nederlandse cultuur heel erg geleerd om onze emoties en gevoelens wat weg te stoppen en te zeggen dat het wel goed met ons gaat. “We praten er niet over”. Ondanks dat we dit nu steeds meer leren, hebben sommige mensen dat helaas toch niet meegekregen in hun opvoeding. Maar door in contact te komen met dieren, en paarden in het bijzonder, leer je jezelf weer te kennen. Paarden lezen geen visitekaartjes, maar kijken echt naar hoe jij je van binnen voelt, waardoor ze ons meer bewust over onszelf maken.

Voor meer informatie en de mogelijkheden verwijs ik je door naar de website. Je kunt ook contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Coaching with horses uit de rubriek coaching uit Leeuwarden is gevestigd aan de Schalsumerweg 9 in Peins. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-37604305.

Diensten en producten voor coaching

Trefwoorden die horen bij Coaching with horses zijn o.a. :