Nieuwe expositie juli - augustus

Opening 7 juli om 15:00 uur

Nieuwe expositie juli - augustus

Opening 7 juli om 15:00 uur. Met werk van:

- Corry Storm

- Durkje Haringa

- Janny Friso

- Jelly Sloot

- Joke van Lier

- Joke Ket

- Leo van Maarleveld

- Margaretha Posthumus

- Tamme Hansma

- Duzzz beelden

Om 16:00 uur zal er een veiling zijn van o.a. draagbaren uit de 2de wereldoorlog t.b.v. een prject voor straatkinderen in Sri Lanka.

Beste lezer,

VAKwerk Burgum staat voor Verrassend Ambachtelijk Kunstzinnigwerk en is in Burgum gestart door ons, de 3 zussen Brugman. Wij willen laten zien dat leegstaande winkels in een winkelstraat geen rotte kiezen zijn, maar ingericht met kunstzinnigheden, gelapte ramen en geveegde straat het een stuk plezieriger winkelen is. Bovendien maakt het publiek op een laagdrempelige manier kennis met Kunst. VAKwerk Burgum is te vinden aan de Tsjibbe Geartsstrjitte 3, schuin tegenover de Hema en is open op woensdag 13-17 uur, vrijdag en zaterdag van 11-17 uur open. Ook op de 1e zondag van de maand 13-17 uur.

Graag vragen wij uw aandacht voor een bijzonder project: Op zondag 12 mei jl. is vanuit VAKwerk een actie gestart voor de drop-out kinderen in Kalpitiya, Sri Lanka. Dit zijn kinderen van arme vissersfamilies die geen onderwijs krijgen en niet kunnen lezen, schrijven of rekenen en omhangen op straat en met een stuk hout en bal cricket spelen. Kinderen die het gevaar lopen in verkeerde handen te vallen of in een verkeerd circuit terecht kunnen komen (bv drugs). Cricket is de sport in Sri Lanka. Om deze kinderen een toekomst te bieden voor onderwijs door middel van het beoefenen van de cricketsport is VAKwerk Burgum in samenwerking met Jan Kuipers, woonachtig op Sri Lanka een actie gestart. Op 12 mei zijn verschillende kunstenaars, geheel vrijwillig, begonnen met het beschilderen van Engelse draagbaren. Deze draagbaren zijn gekocht en beschikbaar gesteld door Vakwerk Burgum. Evenals de verf en andere materialen die gebruikt worden. De resultaten zijn verbluffend. De oude bruine doeken zijn omgetoverd tot prachtige schilderijen en objecten die zowel hangend als staand niet zullen misstaan in menige huiskamer, hal, kantoor of bedrijfsruimte. Op 7 juli a.s. om 16. uur worden deze stukken geveild door de kameraden Arjen de Boer (Omrop Fryslan) en Stefan Ket.

Graag nodigen we u uit hierbij aanwezig te zijn en mee te bieden op deze unieke kunstwerken voor een toekomst voor de kinderen in Sri Lanka. Kijk ook op www.kalpitiya.nl

Heeft u nog vragen, wij beantwoorden ze graag. Vakwerk Burgum Hanneke Brugman Tineke Brugman Joke Ket-Brugman Mailadres: jokeket@gmail.com Telefoonnummer: 06-55689255 / 0511-473089

Geplaatst op dinsdag 25 juni 2019.

Over Atelier Joke Ket

Dit bericht is geschreven door Atelier Joke Ket. Het bedrijf valt onder kunstenaar uit Leeuwarden. Trefwoorden van Atelier Joke Ket uit Hurdegaryp : kunst, kunstenaar, atelier, schilderen, beelden, beeld kunst, tekenen, kunstenares, .

Lees meer over Atelier Joke Ket.